Taller creatiu durant l'RCR Summer Workshop 2016. Foto: Hisao Suzuki
Exercici d'alumnes de la Universitat de Jiujiang a un Workshop a La Vila l'any 2019
Diversity. Audiovisual d'Antonio Navarro Wijmark. RCR Summer Workshop 2018

RCR SUMMER WORKSHOP
Una comunitat global compartint

L’RCR Summer Workshop neix el 2008 d’un esperit humanista en el qual diferents disciplines creatives generen sinergies per a l’enriquiment mutu. Al Taller d’arquitectura i paisatge s’uneix, el 2013, el Taller d’audiovisual i fotografia, el d’escenografia el 2016 i el de dansa el 2019.

Més de 900 professionals i estudiants de tot el món han participat en aquests tallers on s’uneixen pràctica professional i teoria, experiència i investigació, creativitat i transversalitat, i es condensen processos complexos en un temps limitat, de creativitat compartida, per a fomentar la capacitat de diàleg i una experiència derivada de l’observació i la participació.

RCR WORKSHOPS A LA VILA
Sentir el lloc

RCR ofereix un programa immersiu de set o deu dies, dirigit a universitats, que explora el lloc des d’una mirada transdisciplinària. El taller es desenvolupa íntegrament a La Vila, el territori d’RCR a la Vall de Bianya, a només 15 minuts d’Olot, amb boscos, rierols, cultius i animals; amb la casa pairal, el molí i la masoveria de can Capsec, on es poden allotjar grups de 9 a 12 estudiants i un tutor del centre universitari.

El programa combina visites a obres d’RCR Arquitectes, xerrades d’experts i l’exploració del cos a l’espai, i exercicis al voltant del despertar dels sentits, per estimular la creació d’espais que ens facin experimentar voler tocar, escoltar i estar en aquest lloc. L’objectiu és aprendre a percebre des d’una actitud d’obertura i de recerca constant i sentir el lloc.

VEURE VIDEO Diversity