Projecte d’estances i laboratori a RCR La Vila

RCR La Vila. Centre de Recerca: els somnis són possibles

RCR La Vila és el territori on RCR està gestant un laboratori al mig de la natura. Un centre de recerca obert, de creativitat compartida, que pugui transformar la consciència de la percepció de les persones i que porti a l’engendrament de noves relacions i comportaments.

Més enllà de la seva complexitat intrínseca, vol ser un laboratori transversal, integral i fet de la manera més essencial i genuïna possible. Vol convertir-se en un lloc de referència, des d’un enclavament quasi amagat, per al món; pel que s’hi fa, pel que hi passa, pels que hi venen, per la màgia que s’hi destil·la, en definitiva, per la creativitat que s’hi genera.

Valors essencials

Compartir. Transformar el jo pel nosaltres per engendrar noves relacions on la inclusió, generacional i cultural, sigui cabdal.

Arrels. Prendre consciència dels valors culturals i geogràfics propis, amb respecte per la història i per la sostenibilitat mentre duri el nostre trànsit pel moment actual, amb projecció envers el futur perquè cal tenir arrels profundes per a poder volar més alt.

Significació. Identificar la semàntica del lloc perquè cal aprendre a percebre i valorar l’estètica i la natura convertides en les fites d’avui.

El laboratori, un espai compartit per a la innovació

La innovació en l’arquitectura s’associa històricament a la innovació tecnològica, però, pensem que aquesta dinàmica s’ha esgotat i que ara estem just en el moment contrari: la innovació en l’arquitectura, nascuda des de la creativitat, generarà innovacions tecnològiques. Per això proposem investigar temes claus de l’arquitectura, essencials per a crear espais vivencials, l’experiència única nascuda d’un lloc concret.

La transversalitat, el treball en xarxa i les empreses són els agents indispensables per assolir nous reptes sota un concepte clar: fugir de l’homogeneïtzació i apostar per l’ésser i l’ara, un sentiment que ha nascut des de l’arquitectura a RCR Arquitectes, per a crear llocs per a la vida.