Conferenciants del Programa Obert des de l'any 2012
Selecció de videoart a Matèria Bosc des de l'any 2019

Converses transversals

El Programa Obert es va iniciar el 2012 i es desenvolupa anualment en paral·lel a l’RCR Summer Workshop. La programació és un projecte comissarial i internacional d’RCR Bunka Fundació amb la direcció científica de Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, i comissariada des del 2016 per Andrea Buchner.

És una activitat cultural gratuïta i oberta a tots els públics coorganitzada amb el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya des del 2019.

RCR Talks

RCR Talks és un cicle de conferències que ofereix una selecció interdisciplinària de conferenciants d’alt nivell que connecta les arts i les ciències com a generatrius de cultura i idees.

Matèria Bosc

Matèria Bosc és un cicle de videocreacions que dialoga amb el cicle de conferències de l’RCR Programa Obert.

El projecte d’RCR BUNKA Fundació, comissariat per Eduardo Bonito i Isabel Ferreira, fundadors de LABEA – Laboratori d’Arts Vives i Ecologia, sorgeix el 2019 inspirat en la vinculació íntima que l’obra d’RCR Arquitectes té amb els arbres com a matèria primera de construcció d’espais de vida.

Matèria Bosc fa una aportació sensible a la construcció en curs d’una nova estètica inspirada en els arbres. Una estètica que es configura a partir de valors com la cura, la protecció, la fertilitat, la simplicitat, la vitalitat, l’atenció i la interdependència. Amb els arbres aprenem l’eficàcia de compartir recursos i establir sinergies. Amb els arbres comprenem que prou és millor.