Vista de l'accés al parc des de les via Carrilet. Foto: Pep Sau
Vista de l'espai d'accés. Foto: Francesco Martello
Vista a l'interior del parc. Foto: Pep Sau

Donació mínima de 100€

Ruta al parc de Pedra Tosca

Accés i itinerari a un espai protegit
Projecte 1997-2002. Obra 2003-04
Ajuntament de Les Preses
250 ha

Al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa a Les Preses, prop d’Olot, hi ha un lloc molt especial, un mar de roques, producte de la colada basàltica del volcà Croscat i una feixuga tasca de l’home en la seva lluita per aconseguir un miserable troç de terra per cultivar, anivellant i aïllant parcel·les tot acumulant les roques, pedres i escòries en amplis murs, túmuls i barraques. La seva rugositat morfològica i tàctil reté la percepció. El projecte intenta potenciar la singularitat d’aquest paisatge i activar el factor sorpresa en el seu descobriment. Una línia estreta a traços, en acer, et permet recórrer l’espai, i l’acer, en determinats episodis, subjecta els túmuls que es creuen. La forma trencada de les línies d’acer es contraposa a les orondes masses rocoses i estableix noves clarianes en actes inicials i intermedis.

Duració: 1 hora
Idiomes: Català, castellà o anglès
Visites: prèvia reserva per correu electrònic: visites@rcrbunkafundacio.cat. Hem de consultar disponibilitat amb els nostres guies.

Condicions: En grups sense limitació de visitants.

Transparència: La donació a la Fundació és una contribució a les activitats que desenvolupa, des de publicacions, exposicions, xerrades o tallers, així com a les pròpies visites. La Fundació estén, si així es sol·licita, un certificat de donació.