Programa obert 2024

Tema 2024 COMPARTIR

Fotograma: Le Volcan, la Forêt et les Architectes de Marie-France Michal-Kova i Marc Checinski

Compartir és un concepte relacionat amb valors com ara la generositat, la solidaritat, l’empatia i el respecte. Implica trencar amb l’egoisme i reconèixer el valor dels altres. És una forma de viure i de relacionar-se amb els altres, basada en donar i rebre com a forma d’enriquir-se i de contribuir al bé comú.

D’aquesta noció en neix la creativitat compartida que remet a processos relacionals en tots els sentits. La integració de diferents camps del coneixement permet abordar problemes complexos des de l’interdisciplinari amb una visió holística de tot procés creatiu. Els projectes són el resultat d’un diàleg creatiu, a la manera del jazz, en què es canvia el “jo” pel “nosaltres”.

El treball en equip és capaç de generar solucions innovadores i de valor que implica la participació, l’intercanvi d’idees, la cooperació i l’aprenentatge mutu entre els membres del grup.

Compartir permet aprofitar les fortaleses, els coneixements i les experiències de cada integrant de l’equip, fomenta el pensament crític, la flexibilitat, l’originalitat i la divergència, estimula la motivació, el compromís, la confiança i la satisfacció personal i grupal, facilita l’adaptació al canvi, la resolució de conflictes i la millora contínua, i genera projectes, productes o serveis de més qualitat, competitivitat i rellevància social.

Saber més

Cicle de conferències RCR TALKS

El cicle de quatre conferències està a càrrec de Bleda i Rosa que ens descobriran el vincle existent entre imatge, lloc i memòria que han explorat de manera conjunta, i de Carles Oliver Barceló, LaCol arquitectura cooperativa i Lacaton Vassal que ens parlaran d’arquitectura col·laborativa.

MATÈRIA BOSC VI

Matèria Bosc és una selecció de videocreacions que celebren la força poètica dels arbres. La seva 6ª edició, presenta quatre obres de videodansa i videoart de curta durada que, com en edicions anteriors, acompanyen les conferències del Programa Obert. És un projecte de LABEA – Laboratorio de arte, ciencia y naturaleza, realitzat en col·laboració amb la Fundació Bunka / RCR Arquitectes i comissariat per Isabel Ferreira.

Isabel Ferreira és comissària i gestora cultural. Actualment és directora artística de LABEA, i d’Arbola, el festival que celebra la cultura dels arbres. És graduada en Història de l’Art, màster en Cultura Visual i experta universitària en Cultura i Territori. Més informació a la seva pàgina web.

Saber més

Cicle de video-creacions MATÈRIA BOSC VI

Dimarts, 2 de juliol de 2024 · Matèria Bosc VI · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

MATÈRIA BOSC VI · Títol (any) · Artista, país · 00:00 min

Resum

Crèdits

Dimarts, 2 de juliol de 2024 · Conferència · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

Saber més

Dijous, 4 de juliol de 2024 · Matèria Bosc VI · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

MATÈRIA BOSC VI · Títol (any) · Artista, país · 00:00 min

Resum

Crèdits

Dijous, 4 de juliol de 2024 · Conferència · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

Saber més

Dimarts, 9 de juliol de 2024 · Matèria Bosc VI · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

MATÈRIA BOSC VI · Títol (any) · Artista, país · 00:00 min

Resum

Crèdits

Dimarts, 9 de juliol de 2024 · Conferència · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

Saber més

Dijous, 11 de juliol de 2024 · Matèria Bosc VI · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

MATÈRIA BOSC VI · Títol (any) · Artista, país · 00:00 min

Resum

Crèdits

Dijous, 11 de juliol de 2024 · Conferència · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

Saber més